LÄNSI-SUOMEN
VALJAKKOURHEILIJAT
RY

Tyhja2000x350

 

SEURASSA TAPAHTUNUTTA:

Jämin Kevätkisa 2018

L-SVU järjesti 5.5. perinteiset Kevätkisat. Kilpailut saatiin vietyä läpi keväisessä kelissä - talkootyöhön osallistuneilla saattoi tulla hieman vilu ainakin aamusta. Seurassa on pitkään pohdittu lajin näkyvyyden parantamista ja tällä saralla otettiin askel eteen päin - kilpailupaikka siirtyi vanhasta ympäristöstä lentokentälle ja hotellin välittömään läheisyyteen. Uudessa ympäristössä kilpailijat ovat aiempaa paremmin näkyvillä ja seuranta helpompaa.

Reitistössä on mutkia ja korkeuseroja hieman aiempaa enemmän ja se keräsi kehuja mielenkiintoisuudesta. Uusi reitistö on aavistuksen vanhaa raskaampi ja vastaa rasittavuudeltaan paremmin talven olosuhteita. Tältä osin on esim. harjoittelu sulan maan ja talven luokkien osalta yhtäläisempää. Tämän toivotaan luovan entistä paremmat puitteet suorituskyvyn arviointiin ja osaltaan tukevn suomalaisten urheilijoiden menestymistä. Ensimmäinen kilpailu tarjosi kokemusta reitistöstä ja seuran tyylin mukaisesti senkin kehitystyötä tullaan jatkamaan.

Kilpailupaikan vaihtaminen oli tällä kertaa suurin muutos ja satsaus seuralta. Teknisellä puolella oli pienimuotoinen kokeilu käynnissä hetkellisen nopeuden mittaamisesta lisäinformaation tarjoamiseksi niin kilpailijoille kuin katsojille. Tämä osa-alue vaatii vielä hiomista, mutta mukava lisämauste kuitenkin. Sivun alareunassa on pieni näyte.

Isossa kärryluokassa parasta vauhtia piti yllä Sampsa Mäki-Arvela melko selvällä erolla. 4-koiran kärryluokan nopein oli Johanna Pelli. DS1J-luokassa juniorit ajoivat vauhdikkaasti Aliina Mäkisen viedessä voiton. Tuomas Notko voitti aikuisten vastaavan luokan, mutta Aliina olisi sijoittunut ajallaan neljänneksi aikuisten joukossa. Kilpailun kovimman keskinopeuden kellotti koirapyöräilyn voittaja Matti Laaksonen 33,806 km/h keskinopeudella. DS2-luokassa reitin selvitti nopeimmin Noora Waltari. 1-2 koiran harrastuskärryluokka oli jälleen suosittu sarja. Aikuisten koirajuoksun nopein kilpailija oli Rita Karjalainen ja nuorten jo DS1J-luokassa urakoinut Aliina Mäkinen. Harrastuskärryluokan tapaan myös juoksun harrastussarjassa oli mukavasti osallistujia. Järjestäjät saivat ilolla todeta myös lasten koirajuoksun keränneen hyvin osanottajia.

Kevään kisakausi päättyi tähän kilpailuun ainakin L-SVU:n osalta. Syksyllä on jälleen tarkoituksena tarjota harrastajille lisää tapahtumia ja seura toivottaa kaikki harrastajat tervetulleiksi osallistumaan.